Bemutató

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen ingyenes bemutatót az alábbi űrlap kitöltésével.

E-mail cím:*


Vezetéknév:*


Keresztnév:*


Cég neve:


Telefonszám (ha lehet, mobil):*


Cég címe - város:


Milyen ügyviteli szoftvert használ?:


 

 

 

„Vezetői információs rendszerből származó adatok térképi vizualizációja interaktív tábla eszközön”

 

A Stiefel Eurocart Kft. 51 484 367 forint uniós támogatást nyert a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv - Kutatási és Technológiai Innovációs Alap keretein belül. A több mint 100 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból egy nemzetközileg is innovatívnak számító, új ismereteken alapuló technológiát, ezzel együtt egy versenyképes terméket fejlesztenek.

 

A támogatás összege: 51 484 367 Ft

A kedvezményezett megnevezése: Stiefel Eurocart Kft.

 

A vezetői információs rendszerekben, vállalatirányítási rendszerekben folyamatosan nagy mennyiségű adat keletkezik, amelyek értelmezése, illetve belőlük következtetések levonása rendkívül munkaigényes folyamat. A számok halmazában gyakran fontos információk sikkadnak el, ami akár jelentős veszteségekhez is vezethet. Ennek egyik oka, hogy az emberek kb. 75%-a vizuális, vagyis könnyebben értelmez képeket, mint táblázatokat, számsorokat.

Nagymértékben javíthatja a döntés-előkészítési és döntési folyamatok hatékonyságát, ha az adathalmazokat vizualizáljuk – ennek tipikus példái a grafikonok. A grafikonok azonban csak korlátozott mennyiségű és fajtájú adat egyszerre történő ábrázolására alkalmasak, és összefüggések szemléltetése is csak csekély mértékben lehetséges.

A grafikonokkal szemben a gazdasági, politikai, társadalmi, természeti adatok térképen lényegesen sokrétűbben, összefüggéseikben ábrázolhatók, méghozzá egyszerű, látványos, könnyen érthető formában. A térkép, sajátos kódrendszerének, jelkulcsának köszönhetően igen nagy információsűrűséggel rendelkezik. Ugyanazon a helyen többféle információ ábrázolható, más-más adat adható meg például

  • a betűtípussal

  • a betűnagysággal

  • a betű színével

  • aláhúzásokkal, keretekkel

  • a térkép kifestésével

  • vonalkázott, pontozott stb. kitöltéssel

  • piktogramokkal, grafikákkal

Térképi vizualizációra minden olyan adat alkalmas, amelynek bármilyen földrajzi vetülete van – pl. földrajzi megoszlással rendelkezik, elterjedtsége nem egyenletes, helye meghatározható stb. A gyakorlatban, vállalati körülmények között keletkező adatok többsége ilyen. A térképi vizualizáció megkönnyíti a következtetések levonását, és meggyorsítja a döntési folyamatot.

A vállalatirányítási, vezetői információs rendszerrel összekötött térképi vizualizáció segítségével a vezető akár valós idejű képet kaphat az általa irányított cég működéséről – pl. az értékesítés aktuális állásáról, a tervek teljesüléséről, adott munkatársak vagy viszonteladók teljesítményéről, az esetleges üzemzavarokról, balesetekről, az áru mozgásáról stb.

A rendszert interaktív táblával vagy interaktív LCD-vel kiegészítve lehetőség nyílik az adatok mások számára történő szemléltetésére vagy akár a grafikus képernyőről vezérelt közvetlen beavatkozásnak is.

Projektünkben a Qomo gyár interaktív táblája adja a speciális hardver környezetet, melynek jellemzője, hogy kemény felületű, kifejezetten erős igénybevételű használatra tervezett, igen nagy méretválasztékban (48”-105”), többféle kezelési móddal (ujjal/vaktollal vezérelhető, elektromágneses, dual-pen) működő. A különleges infravörös érzékelők segítségével a Qomo ujjal vezérelhető táblái a leggyorsabb elérési sebességgel rendelkeznek ezen a piacon, az acélkerámia tábla pedig lehetővé teszi a valódi hagyományos, filctollas használatot is. Célunk egy olyan speciális, adat vizualizációs szoftver kidolgozása, mely a tábla hardverének sajátosságait kihasználva optimalizált térképi és VIR adat megjelenítést biztosít, meghagyva az interaktív beavatkozási képességet is.